Det är vår och bostadsmarknaden svämmar mer eller mindre över av annonser om hus till salu. Många längtar ut till trädgårdar, solplatser och altaner. Du kanske redan har köpt ett hus? Har du ingen altan, men önskar dig en? Varför inte bygga en altan och använda en del av fasaden som altanvägg? Helst på en gång? Man kan bygga en altan med hjälp av trallar Då kan du bygga en ram till altanen och sedan lister på reglarna där du sedan placerar trallarna.
Detta behöver du till en träaltan med trall
1. Betong och gjutrör till plintar
2. Tryckimpregnerade reglar
3. Trallar
4. Rostfri skruv
5. Borrmaskin
6. Såg
Så går du till väga
1. Om du kan, försök lägga trallen på samma höjd som golvet är inomhus och varifrån du ska kliva ut på altanen.
2. Spika fast en list; 45x45 centimeter, längst ner på bärlinan. På båda sidor. Det är där som reglarna sedan ska vila.
3. Lägg ut reglar på bärlinans lister med cirka 60 centimeter mellan varje regel. Spika sedan med skråspik fast regeln i bärlinorna på båda sidor. Bocka spikspetsen så att den går lättare in träet på rätt sätt.
4. Lägg trallen med en 2-5 millimeter svällmån. Skruva fast varje trallbräda med två skruvar på den plats där den korsar reglarna.
Skruva i stället för att spika efter en spik reser sig själv efter någon tid. Välj ett stadigt och fast virke till reglar, ram och trallar.
5. Tyckte du detta verkade för svårt? Varför inte anlita ett byggföretag som bygger din altan åt dig? Med ROT-avdraget får du ner kostnaderna för bygget. Byggmaterialet och resekostnaderna kan du inte dra av.
Så hitta du rätt byggföretag för altanbygget
Om du bor i Stockholm har du så många som 7.000 byggföretag att välja mellan. Det kan bli nästan omöjligt att välja ett företag ur ett så stort urval. Börja med att googla bygga altan Stockholm, om det är där du bor. Annars skriver du bara ner namnet på den ort du bor. Då får du flera förslag på byggföretag som erbjuder sig att bygga en altan åt dig. Ta kontakt med några och be om offert och referenser. Känner du dig osäker på företaget, kontrollera med Skatteverket om de har f-skattsedel och betalar in skatter och avgifter som de ska. Det är ju viktigt eftersom du antagligen vill dra av Rot-avdraget på altanbygget. Kom ihåg att du endast kna dra av för arbetskostnaden, men byggmaterialet och resekostnaderna får du betala själv. Läs mer om ett byggföretag som bygger altan på: http://www.byggaaltan.biz.
Andra inlägg
- Bygg framtidens stad med hjälp av en betongentreprenör
- Smidig flytt med rätt flyttfirma på Lidingö
- Ventilation och inomhusklimat i Stockholm
- Värme och komfort med en frånluftsvärmepump
- Totalentreprenad för olika byggprojekt i Örebro
- Säkra vattenledningar när man anlitar rörmokare i Saltsjö Boo
- Jobb för akustiker i Stockholms byggnader
- Lagerhallars mångsidighet och funktion
- Stopp i avlopp – när vattnet vägrar rinna ut
- Där sanering behövs i Falköping